Van Raam fietsen

Klik hier voor een link naar de website:


Van Raam aangepaste fietsen

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, rolstoeltransportfietsen, en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. De Van Raam fietsen zijn allemaal ook als elektrische fiets leverbaar. Daarnaast maakt Van Raam fietsframes en bakfietsframes.


Al bijna 100 jaar maakt Van Raam fietsen, de laatste 30 jaar vrijwel alleen nog maar aangepaste fietsen. Met meer dan 90 medewerkers maakt Van Raam in Varsseveld in de Achterhoek Nederlandse kwaliteitsfietsen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of mensen die meer zekerheid en stabiliteit zoeken bij het fietsen. De fietsen van Van Raam worden verkocht door onze Nederlandse en buitenlandse dealers en zijn verkrijgbaar in bijna alle West-Europese landen.  

\
 

Van Raam bedrijfsfilm

Om de eindgebruikers van onze fietsen een indruk te geven van hoe een fiets wordt gemaakt hebben wij een korte bedrijfsfilm gemaakt. Op deze film krijgt u een  indruk van alles wat er bij de productie van een aangepaste fiets komt kijken, van ontwerp, productie, montage, eindcontrole en verzending van de aangepaste fiets. 

Van Raam Mission Statement

Van Raam produceert al haar fietsen in eigen huis, er wordt hierbij gebruik gemaakt van de beste kwaliteitsproducten. Met goed opgeleid personeel, door continu innoveren, een moderne productielijn en marktonderzoek maken wij fietsen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Zo leidt onder andere onze samenwerking met de TU Delft en onze participatie in Innovar tot een modern design en technisch hoogstaande fietsen. Van Raam is onlangs niet voor niets uitgeroepen door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie tot het 14 meest innovatieve bedrijf van Nederland. Onze totaalaanpak staat borg voor hoogstaande kwaliteit en service. Niet voor niets is het mission statement als volgt: Van Raam biedt mensen met een beperking  duurzame en eigentijdse mobiliteit. 
 

Van Raam historie
De naam Van Raam heeft een rijke geschiedenis. Al in 1900 startte het bedrijf in Amsterdam als smederij.
Van Raam AmsterdamDe productie van de inmiddels vermaarde fietsen liet nog even op zich wachten. Op 6 juli 1933 werden de eerste fietsen gemaakt. In de zeventiger jaren verhuisde het bedrijf naar Aalten, waar Van Raam fietsframes ging produceren. In 1984 werd Van Raam voortgezet door Piet Boezel en onder zijn leiding heeft Van Raam zich gespecialiseerd in ontwerp en productie van aangepaste rijwielen en frames. 
Op een productieoppervlak van ruim 6800m2 worden de fietsen in een moderne productlijn in Varsseveld gemaakt. Veel medewerkers komen uit de directe omgeving en werken al jarenlang voor Van Raam. De oudste medewerker van 93 jaar werkt al 70 jaar binnen de onderneming. Het familiebedrijf wordt geleid door de dochter, zoon en schoonzoon van Piet Boezel, Marjolein Boezel, Jan-Willem Boezel en Ronald Ruesink.
 

Van Raam maatwerk

Bij Van Raam wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Daardoor kan vrijwel elke fase van de productie worden gecontroleerd en waar nodig worden bijgestuurd. Dit is ook noodzakelijk, gezien de grote verscheidenheid aan persoonlijke toepassingen en wensen van de gebruikers. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan "Let's all cycle" wordt dan ook dagelijks in praktijk gebracht. Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Van Raam maakt gebruik van moderne apparatuur, maar schuwt het 'ouderwetse' handwerk niet. 
 

Van Raam en partners

Van Raam is lid van de branchevereniging Firavaned en de Metaalunie, is erkend leerbedrijf, werkt samen met Innovar en de Technische Universiteit Delft. Van Raam is mede initiatiefnemer van Innovar, een samenwerking waarbij de bedrijven (door middel van studenten) continue blijven innoveren. Tevens werkt Van Raam volgens de CE en TUV normen. De producten van Van Raam worden in Nederland en in het buitenland geleverd via geselecteerde dealers van Van Raam fietsen. Van Raam garandeert kwalitatieve eindproducten, daarom kunnen onze gebruikers letterlijk en figuurlijk jarenlang met onze fietsen vooruit.